Participatieplatform

Waarom dit online platform?

Met het project 'Mobiliteitsplan Geel centrum' wil stad Geel je mening vragen over de voorgestelde krijtlijnen voor een nieuwe mobiliteitsplan. Met deze online ingediende opmerkingen, de opmerkingen die gegeven werden op de infomarkt op 15 oktober 2019 en de opmerkingen van de adviesraden gaat de stad aan de slag om de voorstellen eventueel nog aan te passen voor ze naar de gemeenteraadscommissie (hier wordt uitleg gegeven) en gemeenteraad (hier wordt een beslissing genomen) gaan.

Hoe ga je best te werk?

  1. Lees eerst best de inhoudelijke pagina's over de verkeerscirculatie, de fietszone en de bereikbaarheid door.
  2. Er is ook een rubriek met info over de visie van het mobiliteitsplan, het participatietraject en de mobiliteit in de deeldorpen.
  3. Als je opmerkingen wilt doorgeven, dan moet je je eerst op het platform aanmelden of registreren. Heb je je in het voorjaar al geregistreerd voor het 'Zeggetis', dan kun je je nu met dezelfde gegevens terug aanmelden.
  4. Geef je opmerkingen door over de verkeerscirculatie, de fietszone en de bereikbaarheid. Je ziet ook de opmerkingen van andere burgers. Je kunt dan beslissen om te stemmen en/of reageren op een andere opmerking of zelf een opmerking te plaatsen. Nadien kun je je opmerking eventueel delen via social media. Andere mensen kunnen ook reageren of stemmen op jouw opmerking.

Hoe lang loopt de participatieperiode?

  1. Op 15 oktober 2019 konden inwoners opmerkingen doorgeven op de infomarkt in De Waai.
  2. Van 16 oktober tot en met 5 november kon je hier ook online je opmerking doorgeven.

Zie je dat iemand anders dezelfde opmerking al ingaf?

Dan kun je in plaats van het idee zelf ook nog eens in te geven stemmen op dat idee. Zo krijgt de stad ook een idee hoeveel mensen zich achter een idee of opmerking scharen. Je kunt een opmerking ook op sociale media delen en je vrienden oproepen om op jouw opmerking te stemmen of zelf ook hun idee in te geven.

Wat gebeurt er met mijn opmerking?

Het bestuur engageert zich om al deze opmerkingen in overweging te nemen voor het mobiliteitsplan. Het maakt niet uit of je je opmerking hebt ingediend via het online platform of tijdens de infomarkt. 

Na 5 november 2019 gaat de stad aan de slag met de voorstellen om het mobiliteitsplan verder vorm te geven. In november wordt het mobiliteitsplan voorgesteld op de gemeenteraadscommissie. Het definitieve voorstel wordt voorgelegd op de gemeenteraad van 16 december 2019.