Mobiliteit

Verwijderen hindernissen op de wegen zoals bloembakken - paaltjes - verkeersdrempels - enz... Zoveel als mogelijk of Overal: voorrang aan rechts afschaffen!!! Een "normaal" verkeersbeleid voeren "zonder poespas" zoals het nu is.

Geel milieuvriendelijker en ook vriendelijker voor hun bewoners...door bovenstaand idee. Véél minder wrijving tussen weggebruikers onderling en véél veiliger voor de fietsers die Geel toch hoog in het vaandel draagt hé.. Geel wil toch ook een groen karakter...dat kan toch niet in een stad waar je voortdurend met de wagen moet afremmen (remstof) voor obstakels op de weg en daarna (gefrustreerd) terug moet vertrekken (flink verhoogde uitstoot). Dit alles is ook nog eens véél veiliger voor de fietsers en alle zwakke weggebruikers die toch ook hun plaatsje mogen hebben op de weg denk ik. Een verhoogde controle door ons "plaatselijk blauw" zou veel meer bijdragen aan een verhoogde veiligheid op de weg dan alle tot grote ergernis leidende ellende die men her en der neer plaatst. Ik dacht dat "ons bestuur" wel meer in haar marge had voor hun kiezers en alle andere bewoners van Geel ipv hen dagelijks met dit ongenoegen op te zadelen.

Reacties
 • Benny B

  ongeveer 5 jaren geleden

  Door het afschaffen van de 'voorrang van rechts' zoals in Kievermont, Groenstraat, ... creeër je net voor de auto's snelheidswegen die veel gevaarlijker geworden zijn voor de zwakke weggebruiker. Ik pleit hiervoor om de 'voorrang van rechts' terug in te voeren in deze, en andere, straten. Onbegrijpelijke dat 'het bestuur' met die maatregelen de automobilisten de kans bied om hogere snelheden te behalen.

  • sofie l

   ongeveer 5 jaren geleden

   Snelheid beperken doe je mijns inziens met het beboeten, enkel van de overtreders en niet van de hele gemeenschap. Investeer in flitspalen en laat de overige rommel (van drempels en zigzaggen en...) weg.